XYLITOL

[in stereo]

Mando Diao

Mando Diao kommer ifrån svenska Borlänge och de har kämpat inom musikbranschen sedan 1999. Under 2002 kom deras debut-album Bring ‘Em In ut via EMI. Deras andra album, Hurricane Bars, släpptes under 2004 och i 2006 kom deras tredje album, Ode To Ochrasy. Den 27:de Januari 2007 vid en live-konsert på Norrlands Operan i Umeå rasade plötsligt hela golvet ned under Mando Diao’s uppträdande och ett trettiotal människor fick föras till sjukhus med ambulans. Bandmedlemmarna stannade dock kvar i Umeå för att hjälpa de omskakade fansen.

– Det var kaotiskt. Men vi ville inte gå därifrån förrän vi visste hur det har gått för våra fans, säger Björn Dixgård, sångare och gitarrist i Mando Diao, under en intervju till tidningen Aftonbladet.

Detta uppmärksammades av svensk media och ironiskt nog ökade populariteten för bandet avsevärt efter denna händelsen. Mando Diao är idag ett av Sveriges mest framgångsrika rockband. Låten Long Before Rock’n’Roll hittar ni på skivan Ode To Ochrasy.

1 kommentar»

  Nina Rochelle « XYLITOL wrote @

[…] vi garanterat att se killarna befinna sig i samma rampljus som Mando Diao (vilka jag skrev om här). Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan vi får höra nytt material ifrån vår […]


Lämna en kommentar