XYLITOL

[in stereo]

H.I.M

Tidigare har Sverige, Tyskland och England varit de största länderna i världen när det kommer till att exportera musik: nu är också Finland med på listan. Det är kanske inte så konstigt när man tänker sig att det kommer band som Nightwish, Poets of the fall, Hurriganes, Lordi, The Rasmus, Boomfunk MC’s och Hanoi Rocks från Finland, bara för att nämna en bråkdel av kända export-fenomen.

Att synonymen ‘heavy‘ och Finland går hand-i-hand, är kanske inte helt oväntat eftersom finländarna har spenderat mycket tid och kraft på att nå perfektionism när det kommer till den sortens musik och H.I.M är inget undantag. Bandet bildades i 1991Ville Valo (sång), Mikko Lindström (gitarr) och Mikko Paananen (bas) började spela covers som en hobby. Senare växte bandet med Janne Puurtinen (keyboard) och Mika Karppinen (trummor).

Bandet H.I.M blev under 2006 det enda finska bandet någonsin som har sålt guld i Amerika, detta tack vare deras 5:e studio album Dark Light. Eftersom det inte finns någon officiell video till låten Vampire Heart så tänkte jag låta alla damer njuta av Ville Valo samtidigt som vi lyssnar på den, håll till godo.

1 kommentar»

  Bleak « XYLITOL wrote @

[…] är dock på finska. Med mycket hjälp ifrån Ville Valo samt Mige från H.I.M (som ni kan läsa om här) så har Bleak slagit sig in på den finska musikmarknaden och även släppt studioalbumet Burns […]


Lämna en kommentar